Teleportarea unui soldat spaniol în 1593 ?

Oare este posibil ca o persoană să fie transportată la mari distanţe, aproape instantaneu? Vorbim des despre teleportare şi credem că este ceva de dom

Invocarea lui Satana produce întâmplări misterioase
Hermann Hesse despre ură
Devon este capitala infidelităţii

Oare este posibil ca o persoană să fie transportată la mari distanţe, aproape instantaneu? Vorbim des despre teleportare şi credem că este ceva de domeniul SF. Există însă cazuri ciudate, care ne pot face să credem că realitatea este cu totul alta.
Arhivele oficiale ale Mexicului raportează un caz foarte ciudat, neelucidat încă.
Este vorba de cel al lui Gil Perez, un soldat spaniol din Garda Civilă care se afla la post în Filipine pentru ca deodată să apară în Mexic, adică la mai mult de 9.000 de mile marine de Manila !
În dimineaţa zilei de 24 octombrie 1593, în plină zi, pe explanada municipalităţii din Mexico City, un soldat, confuz şi dezorientat, a perturbat ritualul matinal de schimbare a gărzii. Se afla în calea poliţiştilor şi părea tentat de a li se alătura. Dar purta uniforma gărzilor din Filipine !

 

Lucrare de Margaret Duncan Coxhead sursa Wikipedia

Lucrare de Margaret Duncan Coxhead
sursa Wikipedia

Perez a fost interogat apoi de vice-rege şi de consiliul lui, care păreau la fel de nedumeriţi ca şi bietul soldat, rupt total de realitate. În fine, el a declarat : « Numele meu este Gil Perez. Am primit ordinul în această dimineaţă de a sta de gardă la porţile palatului guvernatorului din Manila. De ce sau cum am ajuns aici nu ştiu. Dar sunt aici în faţa acestui palat în timp ce-mi fac datoria, în măsura în care este posibil. »
Soldatul a adăugat în mod repetat : « Noaptea trecută, guvernatorul Filipinelor, Excelenţa Sa Don Gomez Perez Dasmarinas, a fost asasinat de piraţi chinezi. »
El a explicat apoi că după ore lungi de serviciu la Manila, a simţit că leşină, s-a sprijinit de un zid şi a închis ochii ; a spus că şi-a recăpătat cunoştinţa câteva secunde mai târziu, dar fără să ştie unde se află.
Când i s-a explicat că era în Mexic, a refuzat să creadă şi a rămas stupefiat, uimit. Tribunalul Inchiziţiei, care l-a interogat, a respins povestea soldatului, refuzând ipoteza călătoriei de la Manila la Mexico City în mai puţin timp decât “îi este nevoie unui cocoş ca să cânte” şi l-a acuzat de a fi instrumentul Satanei.
Ca urmare a acestei decizii, Perez a fost aruncat în puşcărie timp de două luni, la Mexico, până când o navă de război spaniolă a debarcat din Filipine. Aceasta a adus vestea asasinării guvernatorului Dasmarinas la Manila. Unii pasageri l-au identificat pe soldatul Perez şi au confirmat într-adevăr faptul că acesta a staţionat în Filipine, chiar înainte de a ajunge în Mexic.
A fost oare teleportat din Manila în Mexic de către un OZN ? A fost un şarlatan ? Misterul rămâne total. Este imposibil să se ştie prin ce împrejurări exacte a ajuns acest soldat în Mexico City, la o distanţă uriaşă şi într-un timp care pur şi simplu sfidează legile fizicii şi raţiunii. Perez a fost trimis înapoi în Filipine cu o navă.

COMMENTS