Paulo Coelho despre viaţă

Viaţa este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni şi ani fără să simţi nimic nou. Totuşi, odată ce se deschide o uşă, o adevărată avalanşă pătrunde prin spaţiul deschis. Acum nu ai nimic, iar Citește mai mult →

Lana Turner despre oamenii de succes

Un om de succes este unul care face mai mult bani decât poate cheltui soţia sa. O femeie de succes este o femeie care poate găsi un astfel de bărbat.  

Nicolae Iorga despre nedreptate

Cine ţi-a făcut o nedreptate nu ramâne cu o datorie faţă de tine, ci cu o pierdere faţă de el însuşi.  

Esop despre fapte mari

Mulţi oameni stăvilesc fapte mari prin pricini mărunte.  

José Maria de Eça de Queiroz despre politicieni

Politicienii şi scutecele de copii au un singur lucru în comun. Ambele ar trebui să fie schimbate în mod regulat şi din acelaşi motiv.  

Povestire zen despre iluminare

Studentul: “Ce este iluminarea?” Maestrul: “Ti-e foame?” Studentul: “Da.” Maestrul îi da un bol cu orez. Maestrul: “Mănâncă.” Stundetul mănâncă orezul şi aşează jos bolul. Sutentul: “Şi acum?” Maestrul: “Vei avea foame din nou.”  

Povestioară zen despre realitate

Un filosof întâlni într-o zi un maestru zen şi vrând să-l pună în dificultate îl întrebă: “Fără cuvinte şi fără tăcere îmi poţi spune ce este realitatea?” Maestrul îi dădu un pumn în faţă.  

Franz Kafka despre universul minţii

Această lume imensă din capul meu, cum să mă eliberez de ea și cum să o eliberez din mine, fără să mă sfarm în bucăți? Dar parcă mai degrabă m-aș sfărma, decât să o țin Citește mai mult →

Democrit despre viaţa printre străini

Viaţa printre străini te învaţă cumpătarea, căci fiertura de orz şi culcuşul de paie sunt leacurile cele mai dulci împotriva foamei şi a oboselii.  

Voltaire despre critică

Cea mai neînsemnată critică este o ofensă pentru mine, dacă sunt orgolios; o lecţie, dacă amorul meu propriu nu este exagerat.