Tulpa- tehnică tibetană pentru a crea o entitate

Atunci când franţuzoaica Louise Eugenie Marie Alexandra David-Neel, scriitoare şi francmasonă, tibetologă, orientalistă, cântăreaţă de operă şi jurnal

Sigmund Freud şi vorbele lui de duh
Mulţumiri din America pentru Regina Magiei Albe Maria Câmpina
Teleportarea unui soldat spaniol în 1593 ?

Atunci când franţuzoaica Louise Eugenie Marie Alexandra David-Neel, scriitoare şi francmasonă, tibetologă, orientalistă, cântăreaţă de operă şi jurnalistă a călătorit prin Tibet, în 1916, una dintre multele tehnici mistice pe care le-a studiat a fost aceea de a crea tulpa. Un tulpa, în conformitate cu doctrinele tibetane tradiționale, este o entitate creată printr-un act de imaginație, ceva în sensul personajelor fictive ale unui romancier, cu excepția faptului că tulpa nu este scris.
Ea a devenit atât de interesată de conceptul tibetan încât s-a decis să încerce să creeze unul.
Metodele implicate sunt în esență concentrarea și vizualizarea intensă. Tulpa Alexandrei şi-a început existența ca un monstruleţ rotofei. La început era în întregime subiectivă, apoi treptat, cu practica, putea să-şi vizualizeze tulpa în exterior, ca o fantomă imaginară care se instalează în lumea reală.

Foto sursa Preus museum, Flickr, Wikipedia.

Foto sursa Preus museum, Flickr, Wikipedia.

Dar într-o zi halucinația ei a prezentat urme de inconștienţă. A descoperit că monstruleţul apărea din când în când, fără a-l fi chemat în gând. În plus, fața sa prietenoasă şi puţin subțiată în partea de jos lua acum un aspect distinct sinistru.
Alexandra David-Neel şi-a spus că lucrurile au mers prea departe și folosind diferite tehnici, a reușit să reabsoarbă creatura în propria sa minte.
Dar tulpa nu a aproba și a încercat să-i reziste, pentru a face față distrugerii, în acest fel, astfel încât procesul a durat câteva săptămâni și a epuizat-o complet pe creatoarea acestei entități.

Content Protection by DMCA.com

COMMENTS