Artefacte misterioase

În lume există multe artefacte misterioase care îi uimesc pe oamenii de ştiinţă. Unele dintre ele sunt Cercurile din Orientul Mijlociu, Wheels, din de

Vampirii au trăit în Irlanda în Evul Mediu
Maniocul figura în meniul mayaşilor
Artefacte maya descoperite în peşterile subacvatice de sub insula Cozumel

În lume există multe artefacte misterioase care îi uimesc pe oamenii de ştiinţă. Unele dintre ele sunt Cercurile din Orientul Mijlociu, Wheels, din deşertul sirian şi Arabia Saudită, descoperite în 1920 din avion, care se presupune că au o vechime de peste 2.000 de ani.Artefacte misterioase
Unele cercuri par să fie aliniate cu fenomenele astronomice. Se crede că aveau o semnificaţie religioasă.
Un alt loc bizar este Fotăraţa de la Montagne. Aici exisă nişte ziduri misterioase, ai căror constructori sunt necunoscuţi. În unele secţiuni ele măsoară chiar 2 metri înălţime!
Crucea lui Derek de la Mahoney Glastonbury este un alt artefact interesant. Se zice că cei care trăiau în această mănăstire ar fi găsit coşciugul regelui Arthur în 1191. Alături de le se afla o cruce din plumb, pe care era gravată HIC IACET SEPULTUS INCLITUSREX ARHTURIUS IN INSULA AVALONIA, adică “Aici se găseşte îngropat celebrul rege Arthur în insula Avalon”.
Alte minunăţii care ne vin din Evul Mediu sunt Tapiţeriile licornului, care reprezintă vânătoarea licornului, expuse permanent la Muzeul Cluny din Paris. Nimeni nu ştie cine le-a creat.
În Florida de Sud, în 2012, în timp ce se săpa pentru o piscină, s-au găsit craniile unui bărbat şi ale unui copil în vârstă de 10 ani, faimoasele Cranii peruviene, vechi de cel puţin 800 de ani. Ele au o structură unică numită os Inca, asemeni peruvienilor.
În Franţa, la Glozel, în 1924, un fermier pe nume Emile Fradin a găsit o cameră subterană plină de obiecte pe unul din câmpurile sale. Lângă oseminte umane s-au descoperit tăbliţe din Neanderthal scrise într-o limbă total necunoscută.
În 1872, s-a descoperit o sculptură extrem de ciudată, Piatra Misterioasă, faţa individului având forma unui ou. Pe ea sunt gravate semne astrale.
Dar unele dintre cele mai stranii obiecte din vârsta Bronzului găsite în Europa sunt Pălăriile de Aur, având forma de con! Au între 30 cm şi un metru şi sunt confecţionate din aproximativ 90% aur. Sunt decorate cu cercuri concentrice foarte elaborate de simboluri. Una dintre ele, cea mai veche cunoscută este conul din Berlin, care a fost creată în jurul anului 1.300 î.e.n. şi a fost descoperită în 1835. Studiul său a arătat că decoraţiile reflectă fidel ciclurile solare şi lunare.
În 2013, arheologii au descoperit în Egipt un panou din piatră gravat, vechi de 6.000 de ani care descrie păianjenii. Este prima descriere de acest fel cunoscută în lume!
Poarta inca Aramu Muru, din Peru este un pătrat uriaş tăiat în stâncă plană, având 7 metri de fiecare parte. Se spune că ar fi o poartă magică! unii spun că se deschide la miezul nopţii şi că poţi intra în alt oraş… sau dimensiune.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NSl3E1zVJxw

COMMENTS