Un medium de excepţie: Madge Gill

Pictoriţa medium britanică Madge Gill, emblematică pentru arta brută, s-a născut în 1882 la Londra. Copil nelegitim născută îin East Ham (Londra) în

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Maria din Craiova primite din Anglia și din toată lumea
Cea mai puternică vrăjitoare din România și Europa – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Ardeal și Canada
Mulțumiri din Timișoara și din Canada pentru celebra tămăduitoare și ghicitoare Hara

Pictoriţa medium britanică Madge Gill, emblematică pentru arta brută, s-a născut în 1882 la Londra.
Copil nelegitim născută îin East Ham (Londra) în anul 1882, aceasta a fost ascunsă de mătușa și de mama ei până la vârsta de 9 ani, apoi a fost plasată într-un orfelinat.
După o ședere în Canada, unde a lucrat la o fermă, ea a revenit la Londra, la vârsta de 19 ani, unde a lucrat ca asistentă medicală. Locuind cu mătușa ei, acesta din urmă a introdus-o în lumea astrologiei și în special a spiritismului.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

În 1907, Madge s-a căsătorit cu vărul ei cu care a avut trei fii și mai ales fiică născută moartă, ceea ce i-a produs o mare depresie. Câteva luni a rămas ţintuită la pat şi nu s-a mai putut folosi de ochiul său stâng. După ce şi-a recăpătat sănătatea, a început să scrie cu asiduitate o lucrare de medium remarcabilă, pe care o va continua în următorii 40 de ani.
În 1958, după moartea primului ei fiu, a început să bea și s-a oprit complet de a mai desena. Numai după moartea sa, survenită în 1961 la Londra, vom descoperi amploarea operei sale: în casa ei au fost găsite sute de desene (unele atingând mai mulţi metri lungime).
Madge Gill a declarat că a fost condusă de un spirit numit “Myrninerest”. A lucrat pe timpul nopţii, slab luminată, foarte rapid, într-o manieră aproape halucinantă, în creion sau culoare. De asemenea, a produs broderie şi scrieri.

COMMENTS