Stânca îndrăgostiţilor

La Peña de los Enamorados (în română Stânca îndrăgostiţilor) este un munte care se află la 880 de metri deasupra nivelului mării, situat în apropierea

Arnold Paole, cazul vampirului din Serbia
Mulţumiri pentru vrăjitoarea Ramona din Grecia și Satu Mare
Mulţumiri din Baia Mare și America pentru vrăjitoarea Ramona

La Peña de los Enamorados (în română Stânca îndrăgostiţilor) este un munte care se află la 880 de metri deasupra nivelului mării, situat în apropierea orașului Antequera ( în provincia Malaga, Andaluzia), în Spania.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

Stânca îşi datorează numele formei sale, care amintește de o faţă privind spre cer. Mai este cunoscută sub numele de Montaña del Indio (muntele Indianului), deoarece capul seamănă cu al unui indian.
Circulă nenumărate legende despre acest munte, dar cea mai cunoscută este versiunea despre doi tineri care au trăit în secolul al XIV-lea, în timpul ultimelor zile ale dominației musulmane.
Tagzona, o tânără de origine maură, fiica şefului satului Archidona, era îndrăgostită de Tello, un tânăr spaniol din Antequera. Tagzona fiind musulmană și el creștin, era vorba de fapt de o iubire imposibilă care nu putea să fie afişată deschis, în văzul lumii.
Cu toate acestea, relația lor a fost descoperită de către tatăl fetei, care a ordonat arestarea lui Tello înainte de fi ucis. Dar acesta a fost eliberat de Tagzona și amândoi îndrăgostiţii au fugit.
S-au refugiat într-o peșteră în munți, unde au rămas ascunşi timp de două zile înainte de a fi descoperiţi de oamenii tatălui fetei. Cei doi s au decis atunci să moară împreună, sărind de pe vârful muntelui, după ce au invocat forțele pământului și cerului, cerându-le să poată să rămână așa uniţi.
După moartea lor, Natura a decis să le asculte ultima cerere. Tello a fost schimbat în piatră, cu fața întoarsă spre cer în timp ce Tagzona a fost transformată în vânt astfel încât să poată să vină mereu ca să rămână în contact cu iubitul ei.

Content Protection by DMCA.com

COMMENTS