Premoniţiile lui Winston Churchill

Churchill era oare un clarvăzător? Premoniţiile sale sunt celebre. În timpul celui de-al doilea război mondial, a invitat la cină, în Downing Street,

Hitler a fost observat de un OZN în timpul invaziei naziste în Cehoslovacia
Un copil are reminescenţe dintr-o viaţă anterioară
Au asistat la un bombardament cu 11 ani înainte de a se întâmpla

Churchill era oare un clarvăzător? Premoniţiile sale sunt celebre. În timpul celui de-al doilea război mondial, a invitat la cină, în Downing Street, pe trei dintre miniştrii guvernului său. Atunci a început un raid german deasupra Londrei. Oamenii, obişnuiţi cu sirenele, şi-au continuat liniştiţi cina.

 

Autor foto Yousuf Karsh. Library and Archives Canada, sursa Wikipedia.

Autor foto Yousuf Karsh. Library and Archives Canada, sursa Wikipedia.

 

 

Deodată, Churchill s-a ridicat şi s-a dus în bucătărie, unde doi dintre funcţionari lucrau în apropiere de o fereastră: “Mergeţi amândoi în adăpost”, le-a zis el.

Trei minute mai târziu, o bombă a căzut peste clădirea în care se aflau şi a distrus bucătăria.

În 1941, Churchill căpătase obiceiul de a vizita bateriile antiaeriene care apărau Londra contra bombardierelor germane. Într-o noapte, după ce a vorbit cu soldaţii, se îndrepta spre maşina sa. Uşa din partea dreaptă, din spate, era deschisă. Era locul lui favorit. Dar în mod excepţional, s-a aşezat de cealaltă parte.

Câteva minute mai târziu, a explodat o bombă chiar alături de roţile vehiculului, care s-a înclinat aproape tot pe partea dreaptă. Mai târziu, el i-a spus soţiei sale că nu ştia de ce nu s-a aşezat pe locul său obişnuit. O voce din interior i-a murmurat: “Stop!”.

Toată viaţa lui, Churchill a arătat puteri de intuiţie ieşite din comun, stranii, care s-au manifestat îndeosebi în perioada războiului.

COMMENTS