Machu Picchu a fost descoperită cu 40 de ani înainte de a se şti oficial

Până acum, se atribuia descoperirea oraşului inca Machu Picchu arheologului american Hiram Bingham care a ajuns primul, în 1911, la acest loc străbătâ

OZN-uri strălucind în noapte în martie 2016 la Helsinki, în Finlanda
Angelina Jolie despre momentul prezent
Cuvintele lui Dhyani Ywahoo

Până acum, se atribuia descoperirea oraşului inca Machu Picchu arheologului american Hiram Bingham care a ajuns primul, în 1911, la acest loc străbătând jungla amazoniană, în regiunea estică a Cordilierilor din Anzi. Munca meticuloasă a unui istoric explorator infirmă astăzi această afirmaţie pentru că documentele mărturisesc despre faptul că în 1860, un prospector de mină german pe nume Augusto R. Burns a fost cel care a pus pentru prima oară piciorul în cetate.

 

Foto de Martin St-Amant - Wikipedia - CC-BY-SA-3.0

Foto de Martin St-Amant – Wikipedia – CC-BY-SA-3.0

 

 

Proprietar al unui joagăr, a obţinut permisiunea de a accede în regiunea Machu Picchu pentru a efectua acolo lucrări de tăiat de lemne. O cercetare minuţioasă a permis de a se pune mâna pe înscrisurile personale ale acestuia care a fost şi explorator al unui loc sacru pentru o perioadă de patru ani.

Trei hărţi geografice atestă parcursul acestui muncitor forestier în regiunea inospitalieră. Menţiunea vederii construcţiilor importante cât şi a structurilor îngropate sub pământ zărite în regiunile despădurite îl fac pe acest cercetător drept descoperitorul oraşului antic Machu Picchu.

Autorul acestor texte nota că aparenta bogăţie a locurilor îl lăsa să creadă în prezenţa de elemente de valoare în interiorul acestor ruine.

Bingham se îndoia însă de legitimitatea titlului de primul descoperitor al acestui oraş sacru care i s-a atribuit.

Onest, el a invocat faptul că un anume prospector minier din această regiune ar fi explorat oraşul Machu Picchu într-o epocă anterioară, cu câteva decenii înaintea lui.

 

COMMENTS