Lucruri curioase despre monarhi

Fiecare epocă istorică prezintă curiozităţile sale. Iată câteva, selectate şi probabil mai puţin cunoscute de către mulţi: 1. Simeon al II-lea, fostu

OZN surprins în timp ce făcea crop circles lângă Stonehenge!
Piramida de cristal din Triunghiul Bermudelor
Prăbuşirea unui OZN în Noua Caledonie?

Fiecare epocă istorică prezintă curiozităţile sale. Iată câteva, selectate şi probabil mai puţin cunoscute de către mulţi:
1. Simeon al II-lea, fostul rege al Bulgariei a fost ales prim-ministru al ţării vecine în 2001, poziție pe care a deținut până în 2005.
2. Înainte, în regatul Tonga, participanților la funeraliile regelui li se tăiau mâinile.
3. Regina Angliei, Elizabeta a II-a nu are niciun pașaport sau permis de conducere, dar poate călători în lume și conduce o mașină.
4. Președintele francez este singurul monarh al lumii ales în mod democratic – în afară de Franța, guvernează peste principatul Andorra.
5. Pe insula Tanna Vanuatu s-a răspândit cultul religios al soțului reginei Angliei, prințul Philip, Duce de Edinburgh.
6. Istoricii au numărat patruzeci de impostorii care s-au declarat a fi Împăratul rus, Petru al III-lea. Cel mai cunoscut dintre ei a fost Emelian Pugaciov.
7. Numărul de nasturi de pe îmbrăcămintea din Evul Mediu era suficient pentru a determina starea individului. Regele Francisc I a purtat o ţinută cu 13.600 de nasturi.

 

Jean-Baptiste Bernadotte, pictura de FredericWestin, sursa Wikipedia.

Jean-Baptiste Bernadotte, pictura de FredericWestin, sursa Wikipedia.

8. Mareșalul Franței sub Napoleon Bonaparte și fondatorul dinastiei regale a Suediei, Jean-Baptiste Bernadotte avea un tatuaj pe braț pe care era scris: “Moarte regilor”.
9. Împăratul rus Petru cel Mare măsura 2 metri. Dar purta mărimea 38 la pantofi.
10. Într-o zi de vară, doamna de Maintenon, soția lui Ludovic al XIV-lea, a vrut să meargă cu sania trasă de cai. Dar în lipsa zăpezii, drumurile de la Versailles au fost presărate cu sare și zahăr.

11. Președintele albanez, Ahmet Zogu, în 11 ani de președinție (1928-1939), a supraviețuit la mai mult de 50 de atentatei.
12. Împăratul chinez Qianlong îi executa pe poeții care scriau poeme triste.

COMMENTS