Eckhart Tolle despre durerea emoţională

Când durerea este profundă, este foarte probabil să simţiţi o dorinţă puternică de a fugi de ea, în loc să vă abandonaţi ei.Nu doriţi să simţiţi ceea

Băuturile în Bulgaria
Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova este cea mai eficientă şi căutată
Ritual special pentru a produce impotență unui bărbat

Când durerea este profundă, este foarte probabil să simţiţi o dorinţă puternică de a fugi de ea, în loc să vă abandonaţi ei.Nu doriţi să simţiţi ceea ce simţiţi. Ce ar putea fi mai normal? Dar nu există scăpare, ieşire.Există multe evadări false — munca, băutura, drogurile, furia, proiecţia, reprimarea ş.a.m.d. — dar ele nu vă vor elibera de durere. Suferinţa nu scade în intensitate când o faceţi să devină inconştientă.

foto de Kyle Hoobin (twitter.com/kylehoobin), Wikipedia

Când negaţi durerea emoţională, tot ceea ce faceţi sau gândiţi, inclusiv relaţiile dvs., devin contaminate de ea. O emiteţi, ca să spun aşa, sub forma energiei pe care o emanaţi, iar ceilalţi o detectează subliminal.Dacă sunt inconştienţi, se pot simţi obligaţi să vă atace sau să vă rănească într-un fel sau îi puteţi răni dvs., proiectând inconştient durerea dvs. asupra lor. Veţi atrage şi manifesta tot ceea ce corespunde stării dvs.Când nu există scăpare, există totuşi o cale de abordare a problemei.
Aşa că nu întoarceţi spatele durerii. Infruntaţi-o. Simţiţi-o complet. Trăiţi-o — nu vă gândiţi la ea! Exprimaţi-o, dacă este nevoie, dar nu creaţi un scenariu mental în jurul ei.
Acordaţi toată atenţia sentimentului, nu persoanei, evenimentului sau situaţiei care pare să o fi produs. Nu lăsaţi mintea să folosească durerea pentru a vă crea în jurul ei o identitate de victimă.Compătimindu-vă şi spunându-le altora povestea dvs., veţi rămâne blocat în suferinţă. Deoarece este imposibil să scăpaţi de sentiment, singura posibilitate de a-l schimba este să vă adânciţi în el; altfel, nimic nu se va schimba.Aşa că acordaţi atenţie deplină sentimentelor şi abţineţi-vă de la etichetarea lor mentală. Pe măsură ce vă adânciţi tot mai mult în sentiment, fiţi extrem de atent.

La început, vi se va părea un loc întunecat şi terifiant, iar, când veţi simţi dorinţa intensă de a fugi,observaţi-o fără să-i daţi curs. Continuaţi să vă concentraţi atenţia asupra durerii, continuaţi să simţiţi durerea, frica, groaza, singurătatea — sentimentul, oricare ar fi el. Rămâneţi vigilent, rămâneţi prezent — prezent cu toată Fiinţa, cu fiecare celulă a corpului. Făcând acest lucru,aduceţi o rază de lumină în acest întuneric.

COMMENTS