Două noi camere oculte în mormântul lui Tutankhamon

Egiptologul britanic Nicolas Reeves a făcut primele cercetări asupra unui băiat găsit în mormântul lui Neferititi din Valea Regilor din Egipt. Recent,

Hărţi recent descoperite arată că naziştii cunoşteau cum să ajungă în Agarta
Confucius despre ceva remarcabil
Sirenă filmată în largul mării Siberiei dintr-un submarin

Egiptologul britanic Nicolas Reeves a făcut primele cercetări asupra unui băiat găsit în mormântul lui Neferititi din Valea Regilor din Egipt. Recent, ministrul pentru Antichităţi egiptene Mamduh el Damati a declarat ziarului de stat Al Ahram că în prima zi a vizitei făcute de Reeves s-au detectat semne şi zgârieturi pe pereţii de la intrarea în mormântul lui Tutankhamon, atunci când acesta a fost descoperit de Howard Carter în 1922, ceea ce putea să indice faptul că pereţii de vest şi nord puteau să ascundă două camere funerare.

Foto de Hajor, Wikipedia

Foto de Hajor, Wikipedia

Reeves a obţinut aprobarea de a-ţi verifica teoria prin folosirea unui laser super performant din Japonia. El a spus: Ipoteza mea este că avem un mormânt în interiorul unui mormânt. Înmormântarea lui Tutankhamon ar fi fost făcută pe partea exterioară a unui mormânt care exista deja şi ar fi fost adaptat în acest sens.
El crede că aceste camere secrete ar găzdui de fapt rămăşiţele reginei Kiya, a doua soţie a lui Akhenaton şi mama lui Tutankhamon. În opinia lui, fiul ar fi urcat pe tron atunci când mama lui vitregă Nefertiti ar fi murit. Unele picturi care decorează zidurile amintesc într-adevăr de Nefertiti.
În principiu, există două noi camere: o cameră laterală decorată sub peretele de vest al camerei mortuare şi o prelungire a mormântului dincolo de peretele de nord.

Content Protection by DMCA.com

COMMENTS