Cuvintele lui Omraam Michael Aivanhov

Frumusețea exercită o asemenea fascinație asupra oamenilor încât ei sunt mereu tentați să se apropie de ea să o atingă, să o simtă, să o posede. F

Cuvintele lui Nichita Stănescu
Cuvintele lui Jorge Luis Borges
Cuvintele lui Coco Chanel
foto de Sonne17, Wikipedia.

foto de Sonne17, Wikipedia.

Frumusețea exercită o asemenea fascinație asupra oamenilor încât ei sunt mereu tentați să se apropie de ea să o atingă, să o simtă, să o posede. Frumusețea nu poate fi însă posedată, deoarece nu aparține în esența ei lumii fizice, de aceea, dacă intenționăm să o atingem ușor, ea dispare. Frumusețea este o lume făcută exclusiv pentru ochi; ea nu este destinată nici gurii, nici mâinilor. Îi place să fie privită, dar nu suportă să fie atinsă. Așadar, trebuie să fim foarte atenți atunci când întâlnim o ființă cu adevărat frumoasă.
Cei care nu au atitudinea potrivită pot alunga entitățile celeste care o locuiesc și îi dau această frumusețe. Poate că ei vor poseda un corp, dar dacă aceste entități se îndepărtează de această ființă, vor pierde și ei ceva: ei vor fi lipsiți de acel element impalpabil ce le înfrumuseța propria viață. Bucuria, inspirația noastră depind așadar de respectul manifestat față de frumusețe. Învățând zilnic să o contemplăm, gustăm adevărata viață.

COMMENTS